Let´s change the Game!

Superwomen som brinner för att driva förändring av vår bransch.

Det är mindre än 2 år sedan jag träffade Susanne Tillqvist första gången över en kaffe och vi kom fram till att vi både delade insikten om att Professional services som bransch behöver förändras och ambitionen att faktiskt göra något åt det. Några månader senare samlade vi för första gången det gäng som skulle lägga grunden för WizWomen. Idag är vi över 20 kvinnliga delägare och VD:ar inom Professional services som brinner för att driva förändringen av vår bransch. Superwomen som inspirerar mig varje dag och som motiverar mig i utvecklingen av både Cordial och mig själv.

För att Professional services ska vara en bransch som även i framtiden attraherar och behåller talanger samt som fortsatt är relevanta rådgivare till våra kunder behöver vi förändra oss själva. Vi behöver bli moderna arbetsgivare med moderna ledare.

”Enda sättet att bli bra är att göra, få göra fel, göra igen och lära.”

Rådgivning är ett hantverk, ett lärlingsyrke. Enda sättet att bli bra är att göra, få göra fel, göra igen och lära. Självklart är en schysst universitetsexamen en bra grund, men den bygger inte morgondagens rådgivare. Det kan bara vi, som är ledare idag, göra. Vi gör det genom att coacha och handleda våra kollegor i deras utveckling.

”Rådgivningsbranschen står och faller med att dagens ledare förmår utveckla morgondagens rådgivare.”

Rådgivningsbranschen står och faller med att dagens ledare förmår utveckla morgondagens rådgivare. Så har det alltid varit, och så tror jag det kommer att förbli. Det är grunden i lärlingslogiken. Att få möjligheten att ”ta rygg” för att se hur de som har större erfarenhet tar sig an och löser utmaningar samt att få ta del av tips och trix.

Skillnaden är att dagens talanger kräver och förväntar sig ett helt annat ledarskap än generationerna för dem. Feedback och utveckling genom rödpenna funkar inte längre om vi vill behålla talangerna. Det funkar inte heller längre att motivera en nyanställd med att de kan bli partners om 10-12 år. Det är en tredjedels livstid och en overkligt lång tid i en omvärld där det mesta förändras på halvårsbasis.

Vi behöver utveckla morgondagens ledarskap redan idag. Med fokus på varje individs utveckling inom ramen för den gemensamma målbilden. Vi behöver skapa förutsättningar för flexibilitet, kortsiktigt och långsiktigt, samt förutsättningar för utveckling och utmaningar från dag 1.

Det strävar jag efter att göra varje dag i rollen som VD för Cordial. Och det gör mina vänner i WizWomen i sina verksamheter. Tillsammans kommer vi att förändra vår bransch!

(Kopierat från Lise´s inlägg på LinkedIn den 22/1 2020)

Lise Tormod, VD på Cordial, medgrundare WizWomen. 

#wizwomen #wizwomenstories #ledarskap #letschangethegame #cordial #görbättre